Cum te descurci cu praful din bucuresti?

M-am mutat de mai putin de doua luni in Bucuresti, iar una dintre primele remarci pe care le-am avut, a fost stratul gros de praf de la pervazul ferestrei.

N-are importanta ca apartamentul proaspat inchiriat se afla la ultimul etaj al unui bloc de 10 etaje, praful ridicat de traficul intens reuseste sa-si croiasca drum si la pervazul meu. In afara de pervaz, daca fereastra este lasata deschisa, evident ca praful isi face loc si pe balcon si in camere pe mobila, pe parchet.

Ca prima arma de lupta impotriva prafului iti trebuie un aspirator bun, altfel ai toate sansele sa fi invins, iar locuinta ta sa arate ca un taram desertic. Pe langa acesta, trebuie sa te inarmezi cu panze din microfibre, acestea reusesc sa absoarba praful cel mai bine si nu sa-l imprastie pe alte suprafete. Poti sa-ti achizitionezi si produsele clasice de indeparta praful, sub forma de spray sau solutii, sunt foarte utile, insa sunt produse chimice, iar daca suferi cumva de alergii, sau esti mai sensibil, s-ar putea sa-ti provoace stari de rau.

Ca alternative la acestea, mamele si buniciile gaseau mereu o potiune magica sau o combiatie intre mai multe produse din camara, care puteau inlocui cu usurinta orice produs modern. Dar cum totul tinde spre o modernizare continua, automat vom incerca sa eficentizam si modul in care ne ocupam de curatenia din propriile apartamente. Astfel, va voi da cateva exemple de metode prin care sa indepartezi praful din casa prin intermediul diverselor produse destinate altor utilizari cotidiene;

Pentru pervazul din exteriorul ferestrelor, cel mai util ar fi sa folosesti un lighean cu apa calduta, cu putin deterngent de rufe si un burete. Praful asezat acolo se sedimenteaza foarte rapid si devine dens, iar o laveta cu Pronto nu va face fata acelui strat. In orice caz, ai grija sa nu stropesi trecatorii cu apa ta murdara pentru ca ar fi foarte urat din partea ta.

Pentru balcon, cel mai potrivit ar fi sa treci o tura cu aspiratorul mai intai de toate, apoi sa folosesti un mop cu apa calda si eventual un strop de balsam de rufe, deoarece pe langa efectul sau de odorizant, are si propietatea de a proteja suprafata de praf. La fel si in cazul mobilei din casa, se poate folosi foarte bine o laveta pe care si pus cativa stropi de balsam de rufe. Aceasta metoda este recomandata in cazul in care ai mobile noua iar suprafetele nu sunt uscate.

Pe de alta parte, daca ai mobile veche, mult mai util va fi sa cureti praful cu o laveta pe care ai pus cativa stropi de ulei de masline. Dupa ce vei termnia de facut ordine, vei putea observa efectul benefic pe care uleiul de masline il are asupra lemnului vechi din mobila. In prima instant e util deoarece indeparteaza praful cu usurinta, apoi este benefic lemnului deoarece are efect hidratant, tocmai de aceea nu trebuie sa-ti faci griji ca iti vor ramane suprafete uleioase, deoarece lemnul vechi se va hrani foarte bine cu uleiul intins. Dupa metoda aceasta, mobila va capata o infatisare mai noua.

 
1
Kudos
 
1
Kudos

Now read this

Top 5 lucruri de facut in Bucuresti

Bucurestiul este unul dintre cele mai frumoase orase europene si totodata dintre cele mai vechi, astfel ca daca ai ajuns pana aici ar fi pacat sa nu ramai pentru cateva zile in incercarea de a-i descoperi frumusetile si de a experimenta... Continue →